Serdecznie zapraszamy do udziału w etapie regionalnym XX edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”!
Konkurs, którego organizatorem jest Samorząd Województwa Mazowieckiego, służy identyfikacji oraz gromadzeniu wiedzy na temat produktów regionalnych. Jego główną ideą jest ochrona i zachowanie dziedzictwa kulinarnego regionów przez wyszukiwanie oraz promowanie potraw i produktów żywnościowych wytwarzanych w gospodarstwach domowych lub przez lokalne podmioty gospodarcze.
Szeroka formuła pozwala na udział w konkursie w następujących kategoriach:
- produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego,
- produkty regionalne pochodzenia roślinnego,
- napoje regionalne,
- inne produkty regionalne,
- część gastronomiczna.
Regulaminy określające zasady uczestnictwa w Konkursie na najlepszy produkt lub potrawę, a także Karty zgłoszeniowe znajdą Państwo na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego
Zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego pocztą tradycyjną na adres:
Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie
Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich
ul. Skoczylasa 4
03-469 Warszawa
lub pocztą elektroniczną na adres mailowy: wydzialrolnictwa@mazovia.pl
Zgłoszenia trwają do 8 sierpnia 2021 r.