Warsztaty pieczenia Sójki Mazowieckiej
26 sty 2015
Dnia 21 stycznia 2015 r. w Wiosce Kulinarnej w Podcierniu odbyły się warsztaty pieczenia Sójki Mazowieckiej.
W zajęciach udział wzięły dzieci z klas 4 i 5 Szkoły Podstawowej w Cegłowie. Warsztaty prowadziły Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Podcierniu, zaś opiekunami grupy były Pani Teodora Wójcik i Pani Agnieszka Parol.
Dzieci pod okiem Pań z Koła Gospodyń lepiły i piekły sójki.
W czasie kiedy wypieki dochodziły w piecu, Dyrektor Biblioteki Publicznej w Cegłowie, Pani Danuta Grzegorczyk, przeprowadziła warsztaty „Cegłowensis”, a na zewnątrz można było obejrzeć wóz strażacki. Atrakcją okazało się nie tylko pieczenie pierogów, lecz również tworzenie cegieł, oraz układanie puzzli, które przedstawiały zabytki Cegłowa.
Na koniec każdy z uczestników otrzymał Certyfikat uczestnictwa w warsztatach kulinarnych wypieku Sójki Mazowieckiej.
Dzieci pod okiem Pań z Koła Gospodyń lepiły i piekły sójki.
W czasie kiedy wypieki dochodziły w piecu, Dyrektor Biblioteki Publicznej w Cegłowie, Pani Danuta Grzegorczyk, przeprowadziła warsztaty „Cegłowensis”, a na zewnątrz można było obejrzeć wóz strażacki. Atrakcją okazało się nie tylko pieczenie pierogów, lecz również tworzenie cegieł, oraz układanie puzzli, które przedstawiały zabytki Cegłowa.
Na koniec każdy z uczestników otrzymał Certyfikat uczestnictwa w warsztatach kulinarnych wypieku Sójki Mazowieckiej.